Annons:

Motioner i nutid tas upp i kommunfullmäktige

Flera aktuella motioner och en interpellation kommer att tas upp i kommunfullmäktige på måndag den 25 mars. Det handlar om nyligen inlämnade motioner om fri parkering i centrala Västervik och åtgärder inom äldreomsorgen.

Annons:

Det är fyra motioner som kommunfullmäktige ska ta ställning till om de ska lämnas över till kommunstyrelsen för beredning. Motionerna handlar om att det ska vara gratis att parkera i Västerviks centrum, både med P- skiva och på de stora parkeringarna. Motionen är inlämnad av Socialisterna Välfärdspartiet. En motion om att uppmärksamma att det är 100 år sedan det första kommunalvalet genomfördes, där kvinnor hade rösträtt, har lämnats in av moderaterna. Vänsterpartiet motionerar om att kommunen ska ansöka om att få en förändrad vattendom som tillåter att ytvattentäkten Hjorten får höjd vattenyta. Liberalernas motion om att Västervik ska arbeta för att det blir fler privata trygghetsboende i kommunen.

Socialisterna Välfärdspartiet har också lämnat in en interpellation, där de vill få svar på vilka åtgärder som kommunen har vidtagit för att komma tillrätta med den tystnadskultur som förekommer bland personalen i äldreomsorgen. De vill också veta hur kommunen planerar för att komma tillrätta med missförhållandena som gäller arbetsmiljö och omvårdnadens kvalitet inom äldreomsorgen.

Folkomröstning om Södra infart

Fler frågor som kommer att tas upp under kommunfullmäktige på måndag är en motion som behandlats i kommunstyrelsen.

Det är Vänsterpartiet som har lämnat motionen om folkomröstning om en Södra infart. Kommunstyrelsen valde att avslå motionen, nu återstår att se om kommunfullmäktige gör samma sak.

Andra frågor som tas upp är förvärv av skärgårdsfartyg, hyreslokaler för socialkontoret på Atriogården samt kylanläggningar på kommunens äldreboenden som kan kyla ner äldre och personal om det blir en lika varm sommar som det var förra året.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt