Annons:

Arbetsmiljöverket hittade nio avvikelser

Foto: Pressbild

Arbetsmiljöverket hittade nio avvikelser

Ett företag i norra kommundelen fick besök av Arbetsmiljöverket den 13 mars i år. Verket hittade nio avvikelser som företaget måste ha åtgärdat fram till den 27 augusti då Arbetsmiljöverket gör ett återbesök på företaget.

Annons:

Bristerna i arbetsmiljön på företaget handlade både om att man inte hade full kontroll på de administrativa delarna av arbetsmiljön, då det till exempel saknades dokumentation om de mål man har för de organisatoriskaoch sociala arbetsmiljön samt att det saknades skriftliga rutiner hur man hanterar kränkande särbehandling på arbetsplatsen.

Det handlade även om att kemikalier inte var märkta på rätt sätt, samt att ventilationen inte var utvärderad så att den verkligen sög ut cancerframkallande ämnen.

Det förekom även andra risker med maskiner. Där personer riskerade att skada sig fysiskt när det använde sig av bland annat svarvar och fräsar. Samt att företaget inte visste om de maskiner som fanns på arbetsplatsen hade utrustats med underspänningsskydd, så att maskinerna bara kan startas med hjälp av en manöver.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt