Annons:

I morgon lördag är det skräpplockardag längs med stränderna

Markus Nord berättar om städningen av våra stränder.

I morgon lördag är det skräpplockardag längs med stränderna

För andra gången i år genomförs en städdag längs med kommunens stränder. Skillnaden mot den förra städningen som genomfördes i mellandagarna, är att på lördag kan alla vara med. De som vill njuta av vårvärmen kan komma ner till Regionelundsbryggorna vid nio – tiden och få en skräppåse och lite instruktioner av Markus Nord.

Annons:

Det ska bli en varm, något blåsig lördag, vilket passar för att städa kommunens stränder. Initiativet kommer från kanotister, föreningen Swim Run och fiskeguide Johan Skoglund.

- Självklart är kommunen och naturum med vid det arrangemanget för att stötta och hjälpa till, säger Markus Nord, vid naturum i Västervik.

Stränderna längs med Östersjöns kuster behövs städas av.

- Det ligger en massa plast vid våra stränder och där ska det inte vara. Varje litet kolapapper eller stor plasthink ska plockas bort. Det blir tillslut till små plastbitar som kan hamna i ett djurs mage, säger Markus Nord.

Intresset för lördagens skräpplockardag är stort. Swin Run är ute längs Gränsö för att plocka skräp och andra föreningar har visat sitt intresse för att delta.

Hur kommer det sig att det är ett så stort intresse för att få bort plasten vid våra stränder?

- Många är irriterade över att se allt skräp som ligger vid stränderna. Det är främst kanotister och personer som är ute i naturen men även de som har naturen och stränderna som yrke, som fiskeguiden Johan Skoglund. Att plocka bort all plast gör också att det lättare går att visa upp vår vackra skärgård.

Vill man delta i plastplockarlördagen så kan man ta sig till Reginelundsbryggorna i Västervik för att få skräppåsar och lite instruktioner av Markus Nord.

- Det är klart att vi ställer upp från naturum. Kom ihåg att den här gången kan alla vara med och plocka skräp, säger Markus Nord.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt