Annons:

S, C och MP säger sig stå upp för integrationen

Dan Nilsson (S) Anna Bodjo (MP) och Conny Tyrberg (C)

S, C och MP säger sig stå upp för integrationen

Majoriteten i kommunstyrelsen S, C och MP känner oro över vad det är som moderaterna egentligen vill när de lägger en motion om att SFI ska stanna kvar i sina nuvarande lokaler.
- Man vill ta över frågan politiskt, från tjänstemännen. Trots att man bara har kommit till hälften av arbetet, säger Dan Nilsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Annons:

Det var en snabbt sammankallad presskonferens i måndags. Kommunledningen i form av Dan Nilsson, Anna Bodjo och Conny Tyrberg, var frågande till moderaternas motion om att inte låta SFI (svenska för invandrare) gå på Västerviks gymnasium.

- Man har startat en riskanalys som man alltid gör i de här fallen. Det har gett vissa svar som man måste åtgärda. Att i det läget strypa det arbetet och säga att man från politiskt håll tar över frågan och sopar problemet under mattan, är fel väg att gå, säger Anna Bodjo.

Conny Tyrberg, säger att det är ett knepigt förhållningssätt som moderaterna står för.

- Att fokusera på SFI och flytta ut dem ur Komvux är verkligen konstigt, säger han.

Dan Nilsson säger att man har fullt förtroende för att barn – och utbildningsnämnden och gymnasieledningen kan sköta den här frågan.

- Vi tycker inte att man kan skilja på människor. Det går inte att segregera människor på det viset. Det faller på sin egen orimlighet.

Anna Bodjo säger att skolan är en plats där man tvingas att anpassa sig och att hedersproblematiken finns alla dygnets timmar.

- Det är inte bara i skolan det är ett problem det är i hemmet också.

Conny Tyrberg skickar med ett tips till Jon Sjölander och Elin Landerdahl som båda har skrivit motionen.

- Det gäller att ha sans och balans och sova gott om natten innan man lägger en sådan motion. När man sovit på saken brukar man pricka rätt.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt