Annons:

Äldreupproret har bytt namn och bjuder in till möte

Therese Ringdahl Nilsson

Äldreupproret har bytt namn och bjuder in till möte

Nu har Äldreupproret växt och man byter namn. Samtidigt vill man få igång en debatt där olika synsätt lyssnar till varandra genom att genomföra ett allmänt möte på Campus den nionde april.

Annons:

Therese Ringdahl Nilsson är en av de kvinnor som startade Äldreupproret i Västervik. Man har nu växt och med den tillväxten av ideella krafter som hjälper till, har man också beslutat sig för att byta namn.

- Äldreupproret var vårt första sätt att agera och säga att vi fått nog. Det var vårt sätt att få fram att vi sett tillräckligt av en äldreomsorg som vittrar sönder och snart faller samman framför våra ögon medans politikerna fortsätter att blunda och leva i förnekelse. Vi ifrågasatte arbetsbördan för vårdpersonalen och kvalitén på omvårdnaden av våra gamla. Vi ifrågasatte också kompetensen i uppstigande led. När vi sedan började nysta i alla rådande brister slogs vi av den kraftiga tystnadskultur som råder i de organisationer som rör ämnet, säger Therese Ringdahl Nilsson.

Äldreupproret i Västervik startade på allvar i december förra året. Det största som hänt hittills för kvinnorna som drog igång upproret var när SVT:s Opinion Live sände direkt från Västervik. Nu går de vidare för att skapa en värdig äldreomsorg.

- Vi anser att samarbete mellan olika kompetenser är en förutsättning för att skapa en äldreomsorg som lever upp till den nationella värdegrunden. Det handlar inte om vi och dem, för eller emot. Det handlar om OSS ALLA som vill att personal och vårdtagare inom äldreomsorgen ska ges de bästa förutsättningarna för att skapa en värdig äldreomsorg, att både åldras i och arbeta inom., säger Therese.

Byter namn

 - VÄV eller Vision Äldreomsorgen Västervik är det namn som vi från och med nu kommer att fortsätta arbeta under. Vår målsättning är att göra det yttersta för att viktiga områden inom äldreomsorgen ska utvecklas och granskas, säger Therese.

VÄV kommer nu att bjuda in till ett möte för alla som är intresserade av frågor gällande äldreomsorgen.
- Vi vet att styrkan ligger i samarbete och lyhördhet därför ser vi gärna att alla som på något sätt vill bidra och arbeta framåt i dessa mycket viktiga frågor får chansen.
Är det så att ni är nyfikna på vad vi faktiskt gör och har gjort sedan upproret startades eller har frågor och funderingar. Vill du vara en del av utvecklingen av Vision Äldreomsorgen Västervik? Då vill vi i VÄV passa på att bjuda in dig till en informations och intresse-träff, säger Therese Ringdahl Nilsson.

VÄV bjuder in till möte om äldreomsorgen tisdagen den 9 april klockan 18 på Campus Västervik.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt