Annons:

På lördag släcks lamporna för ett bättre klimat

Lördagen den 30 mars mellan klockan 20:30 – 21:30 är det dags igen för Earth Hour eller Jordens timme, en global miljömanifestation som WWF (Världsnaturfonden) är initiativtagare till och som också Västerviks kommun vill uppmärksamma. I år kan också alla elever i årskurs sex ge tips för att Västerviks kommun ska bli en mer klimatsmart kommun att leva i.

Annons:

Årets tema är klimatförändringar och förlust av biologisk mångfald, två ödesfrågor som vi all behöver ta itu med, annars kan vi inte fortsätta leva på vår planet, skriver Västerviks kommun på sin hemsida.

I år finns också en tävling för skolelever i som går i årskurs sex i Västerviks kommun, en tävling som heter Earth Hour. Tävlingsreglerna finns på kommunens hemsida.

Tävlingen startar den 30 mars och pågår en månad. Temat är att ge tips om hur Västerviks kommun kan bli en mer klimatsmart kommun att leva och finnas i.

- Vi tror att det finns många barn – och ungdomar som har bra idéer om hur vi kan leva mer klimatsmart i vardagen, skriver Västerviks kommun på sin hemsida.

De hänvisar till Greta Thunberg som blivit världskändis för sitt engagemang för att rädda klimatet på jorden.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt