Annons:

FLER ÄN HÄLFTEN AV KONTOREN I LÄNET FÖRSVINNER

Totalt ska Arbetsförmedlingen stänga 106 kontor i landet, men norra Kalmar län klarar sig. Foto: Pressbild

FLER ÄN HÄLFTEN AV KONTOREN I LÄNET FÖRSVINNER

Fem av nio kontor läggs ned i länet när Arbetsförmedlingen strimlas. Vår region får dock ses som vinnare eftersom kontoren i Hultsfred, Västervik och Oskarshamn får vara kvar.

Annons:

I dag presenterade Arbetsförmedlingen sitt förslag på den nya kontorsstrukturen där totalt 106 kontor kommer att stängas runt om i landet. I Kalmar län försvinner kontoren i Mönsterås, Emmaboda, Färjestaden, Borgholm och Nybro medan kontoren i Västervik, Hultsfred, Oskarshamn och Kalmar får vara kvar.

Ser man runt om vår region så stängs kontoren i Åtvidaberg, Kinda, Eksjö, Valdemarsvik och Uppvidinge.

– Att minska kontorsnätet är nödvändigt. Vi är mitt inne i en omställningsprocess med ett varsel på 4 500 anställda på grund av de budgetförutsättningar vi har för året. Vi kan inte genomföra en så stor personalneddragning utan att göra förändringar i antalet kontor. Med minskad personalstyrka måste kontorsnätet anpassas för att de kontor som ska finnas kvar ska ha förutsättningar att erbjuda en effektiv service, bokade fysiska personliga möten för dem som har behov av extra stöd och en god arbetsmiljö, säger Mikael Sjöberg, Arbetsförmedlingens generaldirektör.

Ska sköta kontakterna digitalt

Arbetsförmedlingen bygger samtidigt kraftfullt ut kundtjänstverksamheten från 800 till 1500 medarbetare. Fler och fler kunder väljer att sköta sina kontakter med Arbetsförmedlingen via digitala självsevicetjänster och att ha sitt första möte på distans via chatt, telefon eller video. 

Myndigheten kommer också genom samarbete med Statens Servicecenter eller kommuner hitta lösningar för att vid behov kunna ha personliga möten med kunder även där Arbetsförmedlingen inte har egna lokaler, skriver man i ett pressmeddelande. 

Innan verksamheten på ett lokalt arbetsförmedlingskontor kan avvecklas genomförs en analys, riskbedömning och dialog med lokala samverkanspartners. För varje nedläggnings krävs alltså ett enskilt beslut. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt