Annons:

Åtta ungdomsmotioner ska tas upp i KF

Åtta motioner från elever som går på gymnasiet har tagits upp i kommunstyrelsen. Nästa månad kommer motionerna att tas upp kommunfullmäktige.
- Det blir en ny erfarenhet för eleverna att stå i talarstolen och debattera för sina motioner, säger Sofie Westerlund, kommunsekreterare.

Annons:

Billigare bostäder för unga, nytt omklädningsrum för juniorlagen i VIK, kommunen ska starta en boxningsklubb, nytt övergångsställe på Östersjövägen,en ny app för kommunens aktiviteter, större skåp för elever som går i gymnasiet samt att eleverna ska känna större trygghet i gymnasiet. De är rubrikerna på de åtta motioner som tagit sig ända fram till kommunstyrelsen för beredning. Måndagen den 29 april kommer eleverna som lämnat in motionerna själva få stå i kommunfullmäktiges talarstol och läsa upp sina motioner och försvara varför de tycker som de gör.

Elever får stöd

Eleverna kommer att få stöd av bland annat kommunsekreterare Sofie Westerlund som besöker de fyra klasserna som eleverna som lämnat in motionerna går i.

- Vi kommer att stödja eleverna inför debatten med politikerna den 29 april, säger Sofie.

Hon säger att det är en skola i hur demokrati fungerar och det gäller inte bara de elever som lämnat in motionen utan hela klasserna där eleverna går.

Motionerna tas upp innan ordinarier kommunfullmäktige startar den 29 april.

- Det blir en ny erfarenhet för eleverna att stå i talarstolen och debattera för sina motioner, säger Sofie.

De som kommer att ge beredningens svar på ungdomsmotionerna är de nämndordförande som lett beredningen av motionen.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt