Annons:

”Glöm inte bort att söka till förskollärarutbildningen”

Susanne Myrgård och Katja Vrettou

”Glöm inte bort att söka till förskollärarutbildningen”

Den 15 april går ansökningstiden ut för att ha chansen att komma in på förskollärarutbildningen som genomförs på Campus till hösten.
- De som utbildar sig får ett yrke de kan ha i hela livet och arbeta i hela världen, säger Katja Vrettou, utbildningskoordinator vid Campus i Västervik.

Annons:

Det är stor brist på förskolelärare i Västervik och i hela landet. För att motverka den bristen som man ser nu och i framtiden har Campus startat en utbildning för förskolelärare som genomförs i Västervik, med hjälp och stöd av Linköpings universitet.

- Vi har 20 platser att erbjuda. Vi hoppas att det är många som vill gå den utbildningen, säger Katja Vrettou.

Utbildningen är på 3,5 år och efter utbildningen får eleverna legitimation som behöriga förskolelärare.

- Jag hoppas att det inte finns någon som vill börja utbildningen men som missat att lämna in sin ansökan, annars är det knappt om tid. Sista ansökningsdagen är den 15 april, säger Katja.

De som fortfarande går på gymnasiet eller Komvux kan också söka utbildningen även om de inte har fått sitt slutbetyg än.

- De kan lämna in sina kompletterande handlingar fram till slutet av juni.

Hon hoppas att det blir många sökande till utbildningen i Västervik.

- Det är bra för bor man i Västervik slipper man pendla och man har nära till sina praktikplatser som ofta ligger i Västervik, en praktikplats som man har stora möjligheter att få jobb på efter utbildningen.

Är redan ett bristyrke

Förskolelärare är ett bristyrke idag. Redan nu saknas det 25 förskolelärare till sommaren och värre kan det bli till hösten. Susanne Myrgård förskolechef, välkomnar satsningen som Västerviks kommun och Campus gör.

- Vi står inför flera pensionsavgångar de kommande åren och vi har redan en brist på legitimerade förskollärare, något man måsta vara för att bedriva utbildning efter den första juli.

Hon tycker att så många som möjligt ska ta chansen och söka till utbildningen som ger ett av de roligaste jobben som finns.

- Det är ett väldigt roligt jobb att se hur barnen utvecklas och man kan vara med om att fostra dem i förskolan.

Det är brist på arbetskraft i dag, vad kan kommunen erbjuda som arbetsgivare för att få fler förskolelärare?

- Det är fria arbetskläder. Bra avtal för planeringstid och dokumentation. Lönerna har blivit bättre än vad de var tidigare samt att Campus erbjuder fria utbildningsdagar några gånger om året, säger Susanne Myrgård.

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt