Annons:

  • ”Vi inriktade oss på att rädda andra byggnader”

    Huset på De Mares väg i Ankarsrum brann ner till grunden

  • ”Vi inriktade oss på att rädda andra byggnader”

    När räddningstjänsten kom till platsen vid två - tiden på onsdagen var huset redan övertänt

  • ”Vi inriktade oss på att rädda andra byggnader”

    Vandrarhemmet intill det nedbrunna huset kunde räddas

”Vi inriktade oss på att rädda andra byggnader”

Ett ödehus brann ner till grunden i natt på De Mares väg i Ankarsrum. Räddningstjänsten fick koncentrera sig på att rädda intilliggande hus och garage, vilket de lyckades med, tack vare att spruta skum över ett Vandrarhem som ligger intill.

Annons:

 

Per Johansson från deltidsstyrkan i Ankarsrum var en av de som kom först till platsen, några minuter innan klockan två natten till onsdagen.

– Huset var redan då övertänt. Vi visste att det inte bodde någon i huset så vi fick inrikta oss på att rädda intilliggande fastigheter. Det var väldigt varmt och det fanns stor risk för att branden skulle sprida sig till ett vandrarhem som ligger intill, säger han.

Räddningstjänsten kunde också rädda ett garage på motsatt sida av vägen samt en husvagn. Totalt var det 17 brandmän som deltog i släckningsarbetet.

– Vi var fem från deltidsbrandkåren i Ankarsrum, fem från Hjorted och sju från Västervik. Västervik hade också med sig stegbilen som underlättade släckningsarbetet.

Drabbats av flera bränder

Det är inte första gången som en brand startar i Ankarsrum vid tvåtiden på natten. I fyra år har det brunnit på olika platser.

Vad tänker man när det kommer ett larm om en brand vid två tiden i Ankarsrum?

– Att man ska åka dir så fort som möjligt och göra sitt jobb.

Ni känner inte att det kan röra sig om en anlagd brand en gång till?

– Nej det överlåter vi till polisen att avgöra, vi ska se till att ingen person kommer till skada och släcka branden. Jag tycker att vi lyckades och insatsen gick bra, säger Per Johansson.

Huset som brann ner var ett stort trähus som elden tog sig snabbt i och därför blev det snabbt övertänt. Eftersläckningsarbetet beräknas ta hela dagen och personer som känner obehag av röken uppmanas att stänga fönster och dörrar.

Ödehus

Huset som brann har stått tomt i flera år. För tre år sedan förbjöd Miljö- och byggnadskontoret att huset fick hyras ut och användas som bostäder. Det var först en mataffär i huset som senare gjordes om till lägenheter. Under 2014 hyrdes huset ut till nyanlända, men de klagade på alla skadeinsekter som fanns i huset samt att det inte fanns någon värme. Bland annat fanns det en myrstack i husets källare.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt