Annons:

Ny busshållplats ifrågasätts i Gunnebo

Busshållplatsen i Gunnebo ifrågasätts.

Ny busshållplats ifrågasätts i Gunnebo

Varför bygger Trafikverket en ny busshållplats på det sättet som de gör utanför Gunnebo Folkets Hus? Den frågan ställer sig Jonas Jalkteg, ordförande för Gunnebo Folkets Hus. Enligt Trafikverket är det för att det inte finns tillräckligt mycket plats, vilket Jonas ifrågasätter.

Annons:

Just nu byggs det en ny busshållplats i Gunnebo vid Gunnebo Folkets Hus. De gamla busskurerna tas bort och ska ersättas och högre kantsten ska läggas på plats så att det ska underlätta av – och påstigning. Däremot görs det inte någon parkeringsficka där bussarna kan köra in så att bussarna inte hindrar övrig trafik.

- Jag har försökt att nå trafikverket men inte fått något svar, säger Jonas.

Han ifrågasätter varför Trafikverket inte har hört av sig till Gunnebo Folkets Hus som äger marken fram till vägen.

- Hade de hört av sig till oss kunde vi diskutera hur mycket plats som bussen behövde för att kunna köra in på ett bra sätt utan att störa den övriga trafiken vid av – och påstigning. Men de har inte hört av sig till oss.

Han undrar också hur det kommer att gå om räddningstjänst eller ambulans måste åka genom Gunnebo vid den aktuella platsen.

- Kommer de att få stå och vänta. Det blir en viktigare fråga nu när det särskilda boendet i Gunnebo snart är färdigt, säger Jonas Jalkteg.

Trafikverket svarar

Projektledare för att bygga om busshållplatsen är Jan – Olov berg vid Trafikverket.

- Busshållplatsen ska tillgängliggöras så att det underlättar av – och påstigning för äldre och personer som är rörelsehindrade. Det är därför som vi lägger 17 centimeter höga kantstenar, säger han.

Varför bygger ni inte en bussficka när ni ändå är igång med projektet?

- Det finns inte så mycket mark att tillgå. Vi behöver ha både ett långt och brett område för bussen att köra in på.

En av anledningarna är att det går en cykelbana mellan Gunnebo Folkets Hus och vägen.

- Att bara ta några meter i anspråk för att göra en parkeringsficka där inte hela bussen får plats gör vi inte. Det blir i stället trafikfarligt, då det lockar bilister att köra om utan ha tillräckligt med sikt mot mötande trafik.

Kommer räddningsfordon att kunna passera busshållplatsen?

- Ja de har möjlighet att köra om bussen det finns utrymme för det, säger Jan – Olov Berg.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt