Annons:

Svartmögel har konstaterats i Kräftans förskola

Magnus Bengtsson Barn - och utbildningschef

Svartmögel har konstaterats i Kräftans förskola

Delar av Kräftans förskola i Västervik, har fått fuktskador och blivit angripna av svartmögel. Idag vistas 60 barn plus personal i lokalerna.
- Vi fick rapporterna om att det är på det sätter för några dagar sedan, säger Barn – och utbildningschef Magnus Bengtsson.

Annons:

Det har varit en obehaglig lukt i Kräftans förskola en tid. En undersökning har genomförts för att ta reda på vad det beror på och nu har det konstaterats att delar av lokalerna är fuktskadade och angripna av svartmögel.

- Vi arbetar intensivt med att förbättra situationen. Bland annat har vi sett till att de rum som är angripna används så lite som möjligt samt att ventilationen i hela förskolan är i drift dygnet om, säger Magnus Bengtsson.

Kan barn och personal som vistas i den miljön ta skada?

- Vi undersöker det just nu vad det innebär för barn att vara där. Vi tar situationen på fullaste allvar.

När kommer lokalerna att vara sanerade?

- Jag kan inte säga när det är färdigt. Vi kommer att åtgärda skadorna då det inte går att vara i de skadade rummen någon längre tid.

När fick ni kännedom om problemen?

- Vi fick rapporten för några dagar sedan. Vi kommer att återkomma med mer information när vi vet mer om hur stora skadorna är.

Är det större skador än vad ni fått i rapporten? Har ni inte gått igenom alla rummen?

- Jag tror inte att man har gjort undersökningar i alla rummen. Men man har undersökt de rum där det förekommer obehaglig lukt, säger Magnus Bengtsson.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt