Annons:

”Det har varit 10 -20 bränder per år i Ankarsrum de senaste åren”

Mellan 10 - 20 bränder sker i Ankarsrum per år

”Det har varit 10 -20 bränder per år i Ankarsrum de senaste åren”

Bränderna fortsätter att gäcka polisen och nu uppmanar säkerhetschefen Joakim Jansson alla som bor i Ankarsrum att planera för vilka nödutgångar man ska ta om det börjar brinna i det hus man bor i.

Annons:

Det är den tredje branden på kort tid som inträffade i Ankarsrum. Många av bränderna har polisen konstaterat att de är anlagda. DVV kontaktade Västerviks kommuns säkerhetschef Joakim Jansson och frågade hur han ser på alla bränder som inträffar i Ankarsrum.

- Det är jättetråkigt. Än så länge har det inte startat några bränder i hur där det bor människor. Det är vi glada för, säger han.

Joakim Jansson vill ändå att alla som bor på orten ska tänka igenom sitt brandskydd.

- Se till att man har fungerade brandvarnare i hemmet, man har en brandfilt och brandsläckare. Tänk på att ta fram en strategi som alla i hushållet vet om så att det går att utrymma huset snabbt och på rätt sätt.

Många bränder

Under en period av fem r har det brunnit väldigt mycket i eller runt Ankarsrum.

- De senaste åren har det brunnit mellan 10 – 20 gånger per år i byggnader, bilar eller terrängen runt orten. Det är väldigt mycket för en så liten ort. Polisen har konstaterat att flera av bränderna är anlagda, men man har inte kunnat gripa och lagföra någon som är skyldig, säger Joakim Jansson.

Det finns några samband med bränderna, att de börjar efter midnatt och att de startar i ett relativt begränsat område. Finns det fler samband som ni ser?

- Bränderna upptäcks ofta vid 01 – 03 tiden av personer som är på väg till jobbet eller av och de är i eller i närområdet av Ankarsrum. Några mer samband kan jag inte ge.

Hur ska Ankarsrumsborna förhålla sig till alla bränder som startar där?

- Man ska inte vara rädd men vaksam på att det kan hända i närheten av där man bor, säger Joakim Jansson.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt