Annons:

Nu kan Blackstad kyrka renoveras

Länsstyrelsen i Kalmar ger nu tillåtelse till att Blackstad kyrka får renoveras för att ta bort ett hussvampsangrepp. Arbetet har inte kommit igång tidigare för att länsstyrelsen inte godkänt renoveringen då de ansett att ansökan som skickats in inte varit komplett.

Annons:

Redan hösten 2016 konstaterades det att delar av Blackstad kyrka utsatts för ett hussvampsangrepp. En ansökan skickades in till länsstyrelsen om att få starta renoveringen, men den ansökan underkändes av länsstyrelsen som inte ansåg att den var komplett. Under tiden fram till nu har flera kompletterande ansökningar skickats in från Södra Tjust pastorat och nu har länsstyrelsen gett sitt medgivande att arbetet kan ta sin början.

Hussvampen har spritt sig till en mellanvägg, varför den måste rivas. Det innebär att andra åtgärder måste genomföras för att åtgärda skadan.

Det som länsstyrelsen lämnar tillstånd till att göra är att lägga nytt bjälklag, ny planlösning, nytt skrudskåp, pentry, RWC med vatten och avlopp i sakristia, samt installation av avfuktare, värmepumpar och styr- och övervakningssystem, byte av bänkvärme och radiatorer, och borttagande av 4 stycken bänkar i långhus i Blackstad kyrka.

Blackstad kyrka är uppförd 1785 – 1790.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt