Annons:

400 miljoner kommer att satsas i Kriminalvårdens anläggning i Västervik. Foto: Anders Sjögren

BESKEDET: KLARTECKEN FÖR INVESTERING PÅ 400 MILJONER

Kriminalvården har fått klartecken för att skriva hyresavtal på 25 år. Nu är allt klart för investeringen på 400 miljoner i anstalten i Västervik. Satsningen innebär 45 nya platser och 50 nya jobb.

Annons:

DV/DH/DVV avslöjade planerna i november. Kort därefter höll Kriminalvården och lokala företrädade en presskonferens där man berättade att det handlar om hela 400 miljoner kronor som satsa på om-, ny- och tillbyggnad.

Dagens 225 platser ska bli 270 och satsningen innebär att 50 nya jobb skapas. I dag arbetar cirka 250 personer på Kriminalvårdens anstalt.

Fått ja från Regeringen

En förutsättning för satsningen var att Regeringen godkände det 25-åriga hyresavtalet mellan Kriminalvården och hyresvärden Gertrudsvik AB. Det har Regeringen nu gjort och arbetet kan påbörjas.

– Beslutet har varit en förutsättning för att kunna gå vidare med planerna för både Salberga och Västervik och det är därför ett mycket efterlängtat beslut som regeringen fattat, konstaterar ekonomi- och fastighetsdirektör Björn Myrberg i ett pressmeddelande.

Satsningen i Västervik kommenterar han såhär:

– I Västervik står vi inför omfattande renoveringar samt om- och tillbyggnader. Vi kommer bland annat göra om- och tillbyggnader av kök, sysselsättning samt ROT-renovering. Om åtgärderna inte hade kunnat genomföras hade det istället inneburit att stora delar av anstalten hade behövt stängas inom några år, säger Björn Myrberg.

Hyresförhandlingarna är redan i gång och nästa steg är att slutföra dem.

– Nu kommer vi att träffa respektive hyresvärd för en slutlig genomgång och därefter underteckna hyresavtalen. När detta är klart drar processerna med upphandling, projektering med mera igång på allvar, säger Björn Myrberg.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt