Annons:

Drygt 40 personer kom till VÄV:s första möte

Sanna Risell - Kron, Therese Ringdahl - Nilsson och Mariette Fröberg i VÄV

Drygt 40 personer kom till VÄV:s första möte

VÄV är en förkortning av Vision Äldreomsorg i Västervik, i går höll de sitt första möte med allmänheten där de berättade om de intryck de fått av äldreomsorgen i kommunen. Uppslutningen var god, men få politiker kom för att lyssna på det som togs upp.

Annons:

Tidigare kallade de sig för Äldreupproret, men har ändrat namn och bildat en förening som ska driva på så att äldreomsorgen blir bättre i Västervik. I tisdagskväll den nionde april, höll de sitt första möte på Campus i Västervik för att informera om de iakttagelser de gjort under fyra månader som de engagerat sig i frågan. Tre kvinnor från VÄV ledde mötet, Therese Ringdahl – Nilsson, Sanna Risell – Kron och Mariette Fröberg.

- Mycket i äldreomsorgen i kommunen är bra, det lägger vi inte fokus på, utan vi vill förbättra det som inte är bra och tyvärr är det alldeles för mycket, säger Mariette.

Hon vill inte svartmåla hela äldreomsorgen i Västerviks kommun, då VÄV känner till att det finns ställen i kommunen där det fungerar bra och att det finns fantastisk personal som brinner för sitt arbete på olika platser i kommunens äldrevård.

- Men äldreomsorgen är nedmonterad på flera platser i kommunen och då räcker det inte att från politiskt håll säga att det kan bli bättre. Man måste vara tydligare och våga vara tydlig mot enhetschefer och tjänstemän, säger Mariette.

Hela målgruppen

Efter mötet var VÄV nöjda med att det kom drygt 40 personer på mötet.

- Det var vårt första möte och vi hade hela målgruppen här. Anhöriga, undersköterskor, pensionerade omsorgsgivare och politiker, säger Mariette.

Flera i publiken ställde frågor och berättade om sina egna erfarenheter. Det togs upp delade turer inom äldreomsorgen och brukarundersökningen.

- Vi har ”grottat” ner oss i brukarundersökningen. Vi stämmer in i det som ledande forskare säger att den undersökningen inte ger svar på hur äldre mår. Den undersökningen måste socialnämnden släppa och inte luta sig emot, säger Mariette.

Dålig politisk uppslutning

Det var flera politiker med på mötet men ingen från de som leder kommunen.

- Ingen från socialdemokraterna, Centerpartiet eller miljöpartiet var där. Det var synd. Däremot var det politiker från Moderaterna, Liberalerna, Socialisterna, Vänsterpartiet, Wesrwikspartiet och Sverigedemokraterna med. Jag hade hoppats att någon från kommunledningen hade dykt upp, säger Mariette.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt