Annons:

”Cancerpatienter ska vårdas i Västervik”

Både sjukhuschefen i Västervik Henrik Holmberg och Christer Jonsson (C) regionråd och ansvarig för hälso – och sjukvården i Regionen, säger bestämt att onkologiavdelningen ska finnas kvar i på Västerviks sjukhus.

Annons:

Sjuksköterskorna som jobbar på onkologiavdelningen på Västerviks sjukhus har sagt upp sig. Det innebär att cancerpatienter med största sannolikhet måste transporteras till Kalmar för att få vård. Henrik Holmberg som är sjukhuschef anser att det är djupt olyckligt.

-  Svårt sjuka patienter ska inte tvingas till långa resor. Det är bättre att de får behandling som leder till bot i närområdet, säger Henrik Holmberg.

Christer Jonsson som är ansvarig för hälso – och sjukvård i Region Kalmar vill vara tydlig med att det är en högt tillfällig åtgärd att onkologiavdelningen stängs på Västerviks sjukhus.

Skulle det inte gå att ta in hyrsjuksköterskor så att vården på onkologiavdelningen i Västervik kunde fortsätta?

- Jag tror inte att det hade gått. Svårt sjuka patienter behöver kontinuitet i vården och för att de ska få det krävs det att det finns fast personal på avdelningen som tar ansvar för vården av patienterna. Det är av rent säkerhetsskäl som vi nu gör en tillfällig lösning med att ge cancerpatienter den vården i Kalmar fram till semestrarna börjar.

Rekryteringsarbetet är inte igång än varför har man inte startat upp den?

- Jag ställer den frågan själv. Jag vet att man har inlett ett rekryteringsarbete tidigt i våras. För mig är det obegripligt att man gjort ett uppehåll i det arbetet.

Christer Jonsson vill betona att onkologiavdelningen på Västerviks sjukhus ska vara i drift så snart som möjligt.

- Detta är en tillfällig akut åtgärd som vi måste ta till för patienternas skull, säger han.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt