Annons:

Hovrätten fastställer misshandelsdom

Mannen som är i 20 – årsåldern ansåg att han dömts på felaktiga grunder av Kalmar tingsrätt och överklagade domen om misshandel till hovrätten. Men de ser inga förmildrade omständigheter utan fastställer tingsrättens dom.

Annons:

Mannen bodde i Västerviks kommun, när misshandeln inträffade på en ort norr om Västervik. Mannen anser att han handlade i nödvärn när han bet målsägaren i armen. Mannen dömdes också för olaga hot och två fall av skadegörelse. I tingsrätten bestred han att han gjort sig skyldig till något av de brotten. Att han kastade en trästol som gick sönder och slog sönder en lampa och en blomkruka berodde på att han inte fick de chips som han tyckte om utan fick en annan sort. Det var inte heller hans fel att stolen redan var trasig när han kastade den och det var inte meningen att blomkrukan skulle åka ner i golvet när han slog på den.

Hovrätten finner inte att det finns något förmildrande skäl som gör att mannens straff, villkorlig dom samt dagsböter och skadestånd till målsägaren ska förändras. De fastställer tingsrättens dom och mannen i 20 – års åldern ska betala 11 216 kronor i skadestånd till den person som han bet. Samtliga brott begicks 2017.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt