Annons:

Kommunen flörtar med lokala företag att bli matleverantörer

Nu ska det bli lättare för lokala företag att lämna anbud vid kommande matupphandlingar i fem kommuner i norra Kalmar län. Foto: MostPhotos

Kommunen flörtar med lokala företag att bli matleverantörer

Sex kommuner i norra Kalmar län kommer i höst annonsera flera upphandlingar av livsmedel för att underlätta för mindre företag att lämna anbud.
– Vi bjuder in till två informationsmöten tillsammans med LRF Konsult i maj, säger Lars Rosander, kommunalråd i Hultsfreds kommun.

Annons:

Under våren kommer två informations- och dialogmöten, ett i Oskarshamn och ett i Vimmerby, att genomföras tillsammans med LRF Konsult.

Syftet med de två mötena är att inventera vilka livsmedelsföretag som är intresserade av att lämna abud till kommunerna Hultsfred, Högsby, Mönsterås, Oskarshamn, Vimmerby och Västervik samt vilka produkter som kan levereras. 

– Det är ett konkret sätt för kommunen att underlätta för lokala leverantörer att lämna anbud och för att stödja svensk närproducerad mat, säger Hultsfreds kommuns kommunalråd Lars Rosander (C) och fortsätter:

– Vi vill komma i kontakt med tänkbara leverantörer av lokalproducerad mat så att de lättare kan lämna anbud när det kommer ut upphandlingar till hösten. 

"Vill stötta de lokala lantbrukarna"

Avsikten är som sagt att få fler till att vilja lämna anbud på lokalproducerad mat. 

– Vi har förvisso redan Dackebygdens kött och Axelssons i Aby som exempel men det finns kanske fler i regionen som skulle lämna anbud på mat till en del av en kommun, några äldreboenden eller några skolor. Man behöver inte lämna till ett större område eller ett antal kommuner. Jag tycker att det är ett bra upplägg som jag hoppas fungerar. Vi vill stötta de lokala lantbrukarna, säger Rosander. 

Under kvällen kommer inköpscentralen berätta om offentlig upphandling och hur det går till att lämna anbud. En nuvarande leverantör ska berätta hur det är att vara leverantör till kommunerna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt