Annons:

Oenig kommunstyrelse beslutade om Loftahammars bibliotek

Det kommer att finnas ett bibliotek kvar i Loftahammar under 2019. Det beslutade kommunstyrelsen (KS) i måndags. Beslutet skulle kunna ha fördröjts då flera ledamöter ville att frågan inte skulle avgöras av KS utan av KF.

Annons:

Kommunstyrelsens förvaltning har haft som uppdrag att utreda frågan om Loftahammars bibliotek. De anser att det i det långa perspektivet ska erbjudas en folkbildningsbibliotekverksamhet på orten som det gör på andra orter i kommunen i form av en bokbuss. Men då den bokbuss som kommunen har beställt dröjer och att hyresavtalet som kommunen idag har tecknat med lokalen där biblioteket ligger, inte går ut förrän 2024 anser KS att ha en tillfällig bibliotekslösning i Loftahammar året ut.

Hyreskostnaden ligger på 120 000 kronor om året fram till 2014.

Städningen av lokalen ska kommunen inte sköta utan det gör skolan.

Harald Hjalmarsson (M) yrkade på att beslutet inte skulle tas vid kommunstyrelsens sammanträde utan hänskjutas till kommunfullmäktige.

Sex ledamöter röstade för att beslutet skulle fattas i måndags och fyra att beslutet skulle fattas av kommunfullmäktige.

Socialdemokraterna, Centerpartiet, Miljöpartiet och Sverigedemokraterna röstade för ett beslut medan Moderater, kristdemokraterna och Vänsterpartiet röstade för att beslutet skulle tas i kommunfullmäktige. Liberalerna la ner sin röst.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt