Annons:

Nu läggs Fiskartorpets detaljplan ut för granskning

I fritidshusområdet Fiskartorpet på Gränsö pågår ett arbete med att ta fram en ny detaljplan. Kommunens syfte med planen är att göra det möjligt att utveckla ett befintligt fritidshusområde. Därtill ska ett allmänt tillgängligt strandområde säkras.

Annons:

Fastighetsägare inom planområdet har ansökt om ny detaljplan. Detta för att ge en utökad byggrätt inom området.

Med gällande planer har flera av fastigheterna inom området begränsade möjligheter. Stora delar av fastigheterna är belagda med byggnadsförbud. Det blir därmed svårt att till exempel komplettera fastigheten med garage eller förråd. Möjligheten att bevilja undantag från planbestämmelser har minskat något jämfört med för några år sedan. En ny detaljplan krävs därmed för att skapa förutsättningar för en utveckling av området.

I samband med att planen tas fram ska även delar av en gällande plan från 1960 upphävas. Allmän platsmark i form av naturmark, samt i mindre grad vägmark, utgår.

Planområdet omfattar fritidshusområdet Fiskartorpet som är beläget på östra sidan av Gränsö, ca 5 km öster om centrala Västervik. Även kommunala fastigheten Gränsö 1:1 berörs i mindre grad.

Planen är förenlig med intentionerna i översiktsplanen och handläggs med standardförfarande. Kommunen avser upphäva strandskyddet inom delar av planområdet.

Detaljplan för Gränsö 1:38 m.fl. (Fiskartorpet, Gränsö) ställs ut på granskning mellan 23 april- 10 maj 2019.

Synpunkter om planförslaget lämnas skriftligt till kommunen senast den 10 maj i år.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt