Annons:

Drabbades av svåra skador vid arbetsplatsolycka

En person blev svårt skadad vid en arbetsplatsolycka vid ett företag i norra delen av kommunen. Personen fick öppet sår på höger han, handleden snedställd, och ett sår över höger bröstkorg. Nu anmäler företagsledningen händelsen till Arbetsmiljöverket.

Annons:

Det var den tredje april som olyckan var framme, där en anställd drabbades av svåra skador i en hand och i bröstet. Företaget har nu gjort en anmälan till Arbetsmiljöverket, där vd för företaget beskriver händelseförloppet.

”Han jobbade med valsning av plattjärn och dammsög samtidigt bort slagg som släpper från plattjärnet, varpå han glömde att stanna matningen innan plattjärnet passerade förbi verktygets styrrulle. Plattjärnet släpper då från verktygets styrrulle och slungas runt verktygsbordet varpå det först träffade högerhand som han dammsög med och sedan bröstmuskel och nyckelben. Han föll baklänges mot golvet/väggen. Han reste sig upp och stängde av maskinen och togs omhand av arbetskamrater, ambulans tillkallades. Öppet blödande sår på höger handled, handled snedställd, öppet sår på högerbröstmuskel.”

Arbetsmiljöverket kommer nu att titta på händelsen. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt