Annons:

Dan Nilsson (S):  ”Vi ska gå gemensamt in i ett så viktigt projekt som Bökensved”

Dan Nilsson (S)

Dan Nilsson (S): ”Vi ska gå gemensamt in i ett så viktigt projekt som Bökensved”

Dan Nilsson vill inte att några springer iväg och diskuterar detaljer i frågan gällande Bökensved. Han tycker att man måste vara seriös i hela projektet och ha en gemensam bild av det.
– Västerviks kommun är projektägare, men vi kommer inte att klara det ensamma, säger han.

Annons:

Dan Nilsson tycker att Harald Hjalmarsson (M) springer iväg lite för fort när han vill diskutera ägande och andra detaljer innan hela kommunledningen har en klar bild av vad som ska ske med projektet Bökensved.

– Vår utgångspunkt är att Bökensvedsprojektet är ett av de största samhällsprojekten i kommunen, med stor potential. Där kan man knyta ihop många olika verksamheter som kultur, idrott samt övriga verksamheter med fokus på barn- och ungdomsverksamhet, säger Dan Nilsson.

"Blir väldigt tokigt"

Han menar att det faller ett stort ansvar på politiken att hålla samman projektet.

– Då tycker jag att det blir väldigt tokigt att man går ut och ställer olika verksamheter mot varandra. Vi måste hålla ihop det projektet som vi en gång var överens om, inte kämpa mot varandra och springa i förväg. Det är olyckligt att politiker går in i detaljer och diskuterar vem som ska äga vad, som Harald Hjalmarsson har gjort.

För Dan Nilsson är helheten det viktigaste.

– Då kan vi inte börja diskutera detaljer och ägandeformer först. Vi är alla rörande överens om att det är ett viktigt projekt.

"Måste ha en gemensam bild"

Han håller med Harald Hjalmarsson om att det är ett vackert stråk i Esplanaden som kan bli något som håller ihop olika stadsdelar i Västervik. Men det finns andra delar som man också måste knyta ihop.

– Så som utbildningsverksamheten i området med Ludvigsborgsskolan, Västerviks gymnasium och Campus.

Dan Nilsson sammanfattar sitt budskap.

– Låt oss fortsätta gå fram gemensamt, gå inte in på detaljer och vi måste även i fortsättningen ha en gemensam bild av hur Bökensvedsområdet ska se ut. Västerviks kommun är projektägare men vi kommer inte att klara det ensamma, säger han. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt