Annons:

Ambulans kritiserar demensboende efter att en kvinna avlidit

En person i Kalmar län som hade ramlat på sitt äldreboende avled kort efter att ha kommit till sjukhus. Enligt en avvikelserapport från ambulanspersonal var deras uppdrag att köra personen till röntgenavdelningen. Men när de själva undersökte patienten fann de att läget var akut, vilket den remisskrivande läkaren kunde ha sett om hen kontrollerat personen ordentligt.

Annons:

En kvinna som bodde på ett demensboende i Kalmar län, trillade i sitt rum under en natt och skadade höger arm. Enligt informationen från boendet hade läkare varit på plats och skrivit en röntgenremiss.

När ambulanspersonalen kom till boendet undersökte de kvinnan och upptäckte att hon har feber, ökad andningsfrekvens och lågt blodtryck.

– Vi börjar misstänka att kvinnan hade sepsis, blodförgiftning, och avbryter transporten till röntgen, larmar akuten och medicinpersonalen på sjukhuset, skriver ambulanspersonalen i sin rapport.

En kort tid efter det att kvinnan kommer till akuten avlider hon. Ambulansen i Kalmar län anser att läkare eller sjuksköterska skulle ha upptäckt vad kvinnan led av om de hade gjort en grundlig undersökning av kvinnan.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt