Annons:

Trots brottsrubricering – Missing People planerar nytt sök efter kvinnan

Tessan Jigfjord berättar att ett nytt sök planeras till på söndag. Foto: Linus Johansson

Trots brottsrubricering – Missing People planerar nytt sök efter kvinnan

För en tid sedan anmäldes en ung kvinna försvunnen i Hultsfred. Missing People har letat efter henne två gånger utan framgång. Nu planeras ett nytt sök efter henne.
– Som det ser ut nu kör vi på söndag, säger Tessan Jigfjord.

Annons:

För en tid sedan försvann en ung kvinna i Hultsfred. Missing People gick ut med en efterlysning och har också arrangerat två skallgångar efter henne. Vid båda tillfällena hjälpte 70 personer till att söka efter henne.

Men hon har inte kunnat hittas. 

Nu säger polisen att det inte är säkert att det handlar om ett frivilligt försvinnande. Polisen utreder försvinnandet som ett människorov.

– Detta med anledning av att det framkommit uppgifter i utredningen om att hon kanske inte försvunnit frivilligt. Vad det är för uppgifter kan jag inte gå in på. Det är inte säkert att det är så, men vi har fått uppgifter som pekar i riktning mot det, att hon inte försvunnit frivilligt, sa Niclas Juneskog, vid polisen, under gårdagen.

Planerar nytt sök

Men att det nu utreds som brott förändrar inte Missing Peoples tankar. En ny sökinsats efter henne planeras till helgen.

– Som det ser ut nu kommer vi köra på söndag förutsatt att polisen inte får in något nytt eller att de får något annat napp, säger Tessan Jigfjord.

Missing People planerar att fortsätta söka i skogarna runt Hultsfred. 

– Där det finns skogsområden helt enkelt. Det gäller att försöka hitta henne bara. 

Har ni fått in mycket tips?

– Nej, inte på slutet. Det kom en del de första dagarna. Det är inget som har bekräftats, men det är en del iakttagelser från olika ställen i Hultsfred.

Missing People och kvinnans familj har fortsatt kontakt.

– Om man kan tänka sig att hjälpa till och söka efter henne, så kan man hålla utkik på vår hemsida och vår Facebook, om det blir något, säger Tessan Jigsford.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt