Annons:

Tillfälligt erbjudande – 50 miljoner till järnvägen

Regionen hittade? 50 miljoner kronor extra till järnvägen i länet. Västerviks kommun anmäler sig till att göra av med de pengarna på Tjustbanan

Tillfälligt erbjudande – 50 miljoner till järnvägen

Regionen Kalmar län har fått 50 miljoner kronor över för satsningar på järnvägen. Den uppgiften nappade Västerviks kommun snabbt på och ansökte om extra pengar till Tjustbanan.

Annons:

Regionen i Kalmar län har ansvaret för kollektivtrafiken i länet. Varje år har de ett antal miljoner kronor att använda för att förbättra järnvägen i länet. Under den senaste tiden har det kommit fram uppgifter att Regionen fått 50 miljoner kronor över och de pengarna vill kommunledningen snappa åt sig för att lägga på underhåll av Tjustbanan.

- De pengarna är förknippade med att kommunen ska satsa lika mycket pengar, vilket vi anser att vi bör göra. Tjustbanan är så pass viktig för kommunen, säger Conny Tyrberg.

Han säger att Tjustbanan har förbättrats några kilometer vid Hjortenbaden och att ytterligare förbättringar är på gång vid Ukna, där det inträffat flera olyckor.

- Vi hoppas kunna hitta mer pengar som vi inte vet om i dagsläget, till exempel miljöförbättrings pengar som vi kan ansöka om.

Är det klart att kommunen kommer att få de pengarna från Regionen?

-  Nej, men vi har ansökt om att få hela beloppet och vi kommer att satsa lika mycket. Jag vet att det finns kommuner i södra länet som också vill åt de pengarna Regionen har, säger Conny Tyrberg.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt