Annons:

Nämnden vill att domstolen besöker Roddklubben

Miljö - och byggnadsnämnden vill att Mark - och miljööverdomstolen kommer till Västervik när de ska avgöra tvisten mellan nämnden och Lars Tholmark.

Nämnden vill att domstolen besöker Roddklubben

Mark – och miljööverdomstolen har tagit upp ärendet om Roddklubben, efter att Miljö – och byggnadsnämnden överklagat Mark – och miljödomstolens utslag om att fastighetsägaren, Lars Tholmark inte behöver ta bort grindar och skyltar runt fastigheten. Nu skriver nämnden i ett yttrande att de vill att domstolen kommer till Västervik för att med egna ögon se hur bygget på den fd Roddklubben ser ut.

Annons:

I yttrandet till Mark – och miljööverdomstolen skriver nämnden att yrkar på att domstolen håller sitt sammanträde i Västervik och kallar två vittnen, som är representanter för Roddklubben och som var med under tiden då Roddklubben var aktiv vid Kålgårdsviken i Västervik. Deras vittnesmål skulle ha samma formella tyngd som vittnesmålet från en privatperson som vittnat om att fastigheten, där Roddklubben tidigare låg var ianspråktagen tidigt, vilket underinstansen lutade sig emot när de fattade beslut till fördel för Tholmark.

-  Vi tycker också det skulle vara bra om Mark – och miljööverdomstolen fick se hur byggnationen ser ut på fastigheten med egna ögon, säger Ulf Jonsson (S), ordförande i miljö – och byggnadsnämnden.

Nämnden menar att det skulle tydliggöra för domstolens ledamöter hur den privatiserade inverkan som Lars Tholmarks användning av fastigheten har gjort mot tidigare förhållanden som redovisas av skriftliga redogörelser och historiska fotografier.

Länsstyrelsen säger nej till Tholmark

Miljö – och byggnadsnämnden gav Lars Tholmark strandskyddsdispens för att bygga upp en verksamhet på fastigheten. I dispensen stod det tydligt att han inte fick övernatta i någon av de hus som renoverats på fastigheten. När Tholmark inte höll löftet om att starta en verksamhet, samt att flera vittnesmål kom in om att han övernattat i ett av husen, drog nämnden tillbaka strandskyddsdispensen. Tholmark överklagade beslutet till länsstyrelsen som nu avslår hans överklagan.

-  Vi skickar med den domen som en bilaga till Mark – och miljööverdomstolen så att de ser hur länsstyrelser tolkat Tholmarks förfarande. Vi tror att det styrker vår sak, säger Carolina Stalebrant verksamhetschef för miljö – och byggnadskontoret.

Det här är en av fyra rättsliga processer som Tholmark driver mot Miljö – och byggnadsnämnden.

Det här ärendet som kommer att tas i Mark – och miljööverdomstolen, kommer inte att kunna överklagas, då det är sista instans.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt