Annons:

Efter hårda kritiken – nu har hennes e-förslag lagts upp

Magdalena Lidestam från Överum hade lämnat in ett e-förslag till Västerviks kommun. Men det försvann i hanteringen. Först efter att hon skrivit en insändare och lokalpressen intresserat sig för var hennes e-förslag tagit vägen har det lagts upp på kommunens sida för inkomna e-förslag.

Annons:

Magdalena Lidestam skrev i sitt e-förslag att hon vill att de politiker som väljs in i kommunstyrelsen och i kommunfullmäktige ska presenteras med sitt CV och erfarenhet, så att kommuninvånarna vet vilka de röstar på.

Hon anser att det är en demokratisk rättighet att alla ska veta vilka det är som representerar kommuninvånarna. Men förslaget försvann. Det kom aldrig in i systemet, på den sida där alla e-förslag ska läggas där kommuninvånarna kan gilla förslaget.

DVV kontaktade Conny Tyrberg (C), vice ordförande i kommunstyrelsen, och undrade hur det kom sig att förslaget inte lades in på rätt sida.

– Det vet jag inte. Men jag har hört talas om att det var på det sättet.

Han säger själv att han inte har någonting emot att lägga ut sitt CV och inte andra politiker som han träffat heller.

– Men min åsikt är att det är partierna som i första hand ska begära ut CV och lägga ut det tillsammans med erfarenhet och klokskap som partiföreträdaren har, säger Conny Tyrberg.

Magdalena Lidestams debattinlägg kan du läsa här. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt