Annons:

  • Boende med flyt – nu lanseras Aqua Village i Västervik

    Utsikt inifrån de flytande husen

  • Boende med flyt – nu lanseras Aqua Village i Västervik

    Så kommer området att se ut uppifrån

Boende med flyt – nu lanseras Aqua Village i Västervik

Drömmer du om att bo med närhet till vattnet? Då är du inte ensam. Hela 17 procent av Kalmar läns invånare uppger nämligen att de i första hand skulle välja att bo på en flytande villa som alternativ boendeform. Det visar en ny Sifo-undersökning från Svensk Fastighetsförmedling. Nu introducerar mäklarkedjan ett nytt bostadsområde i Västervik med flytande villor.

Annons:

I en ny undersökning av Kantar Sifo har Svensk Fastighetsförmedling tagit tempen på svenskarnas inställning till sitt drömboende. Villa med sjötomt toppar listan och när det kommer till fritidshus är det återigen vattnet som lockar.  Sju av tio svenskar rankar nämligen närhet till sjö eller hav högst. Inte nog med det, förutom en skyskrapa på 40:e våningen och attefallshus i villaträdgård är husbåt faktiskt den alternativa boendeform som svenskarna helst skulle vilja ha. I Kalmars län toppar husbåten listan, där skulle drygt var sjätte i första hand välja att bo på en villa på vattnet. Några Västerviksbor har nu flyt nog att få flytta in i de flytande villorna i det nya bostadsområdet Aqua Village. 
 
– På vattnet vid Skeppsbrofjärdens inlopp kommer Västerviks nya bostadsområde att ta form. Här köper man sin sjötomt med äganderätt och blickar ut över Blockholmssundet in mot Slottsholmen och Gamlebyviken. Båten ligger precis intill villan som lätt tar dig ut till Tjusts vackra skärgård samtidigt som det är gångavstånd till stadens centrum med närhet till nöjen, shopping och kulturliv. Efterfrågan på boenden med närhet till vatten har genom tiderna alltid varit stor, vilket resulterat i hög prisutveckling. Här ges en unik möjlighet att köpa centrala sjötomter, säger Anna Jeansson Fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Västervik. 
 
Det finns sju olika husmodeller allt välja på - allt från 78 kvm till 207 kvm boarea. Till varje bostad ingår dessutom ett 100 kvm stort förråd beläget i Aqua Piren som du kan välja att inreda till en härlig relaxavdelning, gym, studio eller efter eget önskemål. Aqua Village erbjuder ett unikt, bekvämt och modernt boende med flera uteplatser och stora takterrasser - på vattnet. Inflytt kan ske från och med 2020. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt