Annons:

Hultsfreds kommun utsätts för minst inbrott i polisregionen

Hultsfreds kommun har minst andel utsatta för egendomsbrott i polisregion Syd.

Hultsfreds kommun utsätts för minst inbrott i polisregionen

Brottsförebyggande rådet (BRÅ) har kommit med ny information som visar att Hultsfreds kommun är säkrast i polisregion Syd gällande egendomsbrott mot hushåll.

Annons:

Enligt BRÅ:s nya undersökning har polisregion Syd störst andel personer som uppger att de har blivit utsatta för brott mot enskild person i jämförelse med övriga Sverige. 

I Malmö kommuns södra innerstad är det 34 procent som uppger att de har blivit utsatta för brott och Olofström har minst andel (16 procent). I lokalpolisområde Västervik sticker det inte ut: Västervik har 22,2 procent, Hultsfred 20,2 procent och Vimmerby 17,4 procent. 

När det kommer till egendomsbrott är hushåll i stadsdelen Kirseberg i Malmö mest utsatta (30,4 procent) och då handlar det om att invånarna råkar ut för flest bostadsinbrott, bilstölder, stölder från fordon och cykelstölder. I polisregion Syd utsätts Hultsfred för minst antal sådana inbrott (7,3 procent). Västerviks kommun har 15,0 procent och Vimmerby 11,1 procent.  

”Vad gäller egendomsbrott mot hushåll är Syd den polisregion i riket där andelen utsatta är som störst. Inom såväl regionen som hela riket, är hushåll i Malmö kommuns stadsdel Kirseberg mest utsatta för egendomsbrott, medan Hultsfred har minst andel utsatta i polisregionen, säger Sofie Lifvin, utredare på BRÅ, i ett pressmeddelande.

Syd är dessutom den polisregion i Sverige där det är vanligast att uppge otrygghet och oro för brott. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt