Annons:

Deponin på Målserum sluttäcks nu

Deponin vid Målserum täcks den här veckan

Deponin på Målserum sluttäcks nu

Just nu är vi i full gång med sluttäckningen av gamla deponin på Målserums avfallsanläggning., skriver Västervik Miljö & Energi AB. Sluttäckningen kommer att vara färdig under senhösten 2019.

Annons:

Under 2009 mellanlagrades avfall på deponin som sedan flyttades till den nya, anpassade deponiytan 2010. Internationellt sett är deponering fortfarande den dominerande metoden för att ta hand om avfall. Men i Sverige har vi sedan början av 90-talet minskat deponering till förmån för andra behandlingsmetoder. Nu deponeras endast en procent av hushållsavfallet. Deponering är den behandlingsmetod som används för avfall som inte kan behandlas på annat sätt, till exempel förorenade massor.

Vid sluttäckning läggs olika material, lager på lager, tillsammans med en skyddsduk, för att bland annat förhindra att regnvatten tränger ner och förorenas.

Det är naturligt att använda kretsloppstänket och återanvända material istället för att använda jungfruligt material. En mer hållbar lösning både för ekonomin och miljön. Massorna som används är sådant bolaget samlat på sig under åren för detta ändamål samt att vi komposterar trädgårdsavfall och slam för jordtillverkning. Pannsanden kommer från Stegeholmsverket, och stenmjölet finns i upplag på anläggningen och kommer från krossningen av material från muddring av farleden vid Lucerna.

Sluttäckningsetappens storlek uppgår till knappt 5 ha och kommer färdigställas senhösten 2019.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt