Annons:

Kommunen vill ha mer pengar för oljesaneringen

Västerviks kommun samordnade insatserna för att sanera området runt Flatvarp och södra Valdemarsviks kommun. För det arbetet fick kommunen 5 548 921 kronor av MSB, Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap. Nu begär man ytterligare närmare 150 000 kronor av myndigheten

Annons:

Arbetet med att sanera kusten och öarna i skärgården kring Flatvarp, efter lastfartyget Makassar Highways grundstötning i slutet av juli förra året pågick långt fram på hösten. Under hösten sammanställdes alla fakturor som kommunen betalt för saneringsarbetet och skickades in till MSB.

- Som vi tidigare meddelat var saneringsoperationen inte avslutad utan har nu under våren 2019 fortsatt med kontroller för att säkerställa att alla olja har sanerats eller bearbetats av naturen. På grund av kostnaderna för denna slutbesiktning, och fakturor som kom sent under 2018 efter insänd ansökan, så är detta en kompletterande ansökan om ersättning, säger Christer Ramström, projektansvarig för saneringsarbetet, vid samhällsbyggnadsenheten i Västerviks kommun.

 Västerviks kommun redovisar härmed de fakturaunderlag som uppkommit efter den förra ansökan och under arbetet med efterkontroll och bifogar de aktuella fakturorna.  Totalt vill kommunen få ytterligare 148 030 kronor i ersättning av MSB.

- Jag utgår från att vi även kommer att få de pengarna, säger Christer Ramström.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt