Annons:

Solskenshistorian: Zinka är hemma igen

Zinka har gosat ner sig i soffan, är nybadad och avlusad. Nu trivs han

Solskenshistorian: Zinka är hemma igen

Efter två veckors frånvaro har Zinka kommit hem igen. - Han hittades i en vattenpöl i centrala Oskarshamn, säger Erika Carlman som är sambo med lillhusse.

Annons:

Det var den första juli som vår tidning gick ut med en efterlysning på hunden Zinka. Han hade under helgen smitit ifrån ett hundpensionat i Oskarshamn som han bodde på tillfälligt. Efter att ha letat över hela området och kopplat in polisen är han hemma igen. 

– Vi är så glada. Han hittades i en vattenpöl i centrala Oskarshamn ordentligt avmagrad, säger Erika Carlman som är sambo med Zinkas lillhusse. 

Låg i vattenpöl

Många har varit engagerade och under flera dagar kunde flera se hunden i området men inte lyckats fånga in honom. Mannen som hittade honom hade inte hört något om efterlysningen utan gick helt och hållet på numren som sitter på Zinkas halsband. 

– Zinka låg i en vattenpöl mitt i centrala Oskarshamn när han hittades. Han är ordentligt avmagrad och var full med fästingar. Trampdynorna var såriga och han var jättesmutsig när han kom hem. 

Puss- och gråtkalas vid hemkomst

När Zinka fick se sin husse och matte blev det pusskalas och han tjöt och ylade. Ägarna grät och andra hundar som är bekanta med honom ylade för fullt. 

– Alla var så glada. Vi hade ett riktigt gråtkalas där alla grät av lycka, säger Erika Carlman. 

Tack till engagerade

Nu har Zinka gosat ner sig i soffan, är nybadad och avlusad men fästingplocket fortsätter. 

– Jag har säkert plockat hundra stycken men det finns säkert fler. Jag vill rikta ett tack till alla som engagerat sig och hjälpt till för att Zinka skulle komma till rätta igen. Tack!

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt