Annons:

Tjust släktforskarförening oroas av biblioteksstängningen

Julia Lindqvist bibliotekschef

Tjust släktforskarförening oroas av biblioteksstängningen

I går meddelade stadsbiblioteket i Västervik att de kommer att behöva hålla stängt ytterligare en månad. Nu är biblioteket i Västervik helt stängt mellan den 2 september till den 26 oktober. Det får Tjust släktforskarförening att oroas, då de har sin verksamhet i bibliotekets lokaler.

Annons:

Stadsbiblioteket i Västervik håller på att renoveras. Arbetet har pågått sedan början av sommaren och nu inryms delar av bibliotekets verksamhet i Bryggaren. Här kan inte allt rymmas vilket har medfört att Tjust släktforskarförening inte kunnat ha kvar den verksamhet som de normalt har erbjudit medlemmar och allmänhet i det bibliotek som nu renoveras. I går meddelade bibliotekschefen Julia Lindqvist att biblioteket kommer att vara stängt ytterligare en månad.

- Naturligtvis kommer det att bli ännu större avbräck för vår verksamhet. Vi har redan lagt vår verksamhet i malpåse, säger Guy Persson ordförande i Tjust släktforskarförening.

Han hoppas på att allmänheten och medlemmarna har förståelse för att det blir på det här sättet när bibliotekets lokaler renoveras. Men han ser ändå att det blir svårigheter för föreningen.

- Vi kan inte erbjuda den hjälp vi normalt gjort tidigare. Tyvärr kan det få den effekten att vi tappar medlemmar, säger Guy.

Kommer att vara kvar i samma lokaler

Julia Lindqvist beklagar att det blir på det sätter när hyresvärden kommer att göra om armaturen i hela det nyrenoverade stadsbiblioteket. Hon tror däremot att det kommer att innebära positiva förändringar för alla.

- Jag vet att Tjust släktforskningsförening blir lidande av den här renoveringen. Men med de nya ledd-armaturen kommer alla att få ett bättre ljus som också sparar energi. Jag både hoppas och tror att alla kommer att bli nöjda efter att vi fått ny belysning, säger hon.

När stadsbiblioteket åter öppnas kommer Tjust släktforskarförening att ha samma rum de hade tidigare där de kan bedriva sin verksamhet.

- Det är bra att Bostadsbolaget gör den här förändringen nu när biblioteket ändå renoveras, så att vi slipper stänga biblioteket en gång till om något år, säger Julia Lindqvist.

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt