Annons:

Än är det för tidigt att säga om det blir campingrekord

Det är stor beläggning på campingarna Västervik Resort AB och KustCamp.

Än är det för tidigt att säga om det blir campingrekord

Det finns tecken på att det blir ett nytt besöksrekord på landets campingplatser, enligt branschorganisationer. Men det gäller inte Västervik Resort AB och KustCamp, än så länge.

Annons:

Än så länge ser det inte ut att bli något rekord för Campingplatserna Västervik Resort AB och KustCamp i Gamleby, men säsongen är lång och mycket kan hända.

- Just nu har vi jättebra beläggning och det har vi haft i flera veckor. Men vi hade sämre beläggning än vanligt veckorna efter midsommar, säger Gunnar Boman, vd för Västervik Resort AB.

Han vill inte säga om det ändå kommer att bli något rekordår 2019.

- Det vet vi inte förrän vecka 34 är slut.

KustCamp i Gamleby ser heller inte ut att göra ett rekordår, även om det ser bra ut sommaren 2019.

- Vi hade en jättebra vår och försommar, men i början av juli tappade vi en del. Nu har vi mycket gäster igen, säger Michael Carlsson, vd för KustCamp.

Även om det blir en bra augusti tvivlar han det blir svårt att slå rekordet från 2017.

- Då var det ett fantastiskt väder, inte för mycket sol eller regn. Vi hade hög beläggning stora delar av augusti. Förra året mattades bokningarna av redan andra veckan av augusti. Folk hade nog fått nog av att bada.

Solsommar gav inte något rekord

Förra året med massor med soliga dagar blev inte någon rekordsommar för varken Västervik Resort AB eller KustCamp Gamleby.

- Folk hade fått nog av solen och i början av augusti märkte vi av ett tapp på campingnätter, säger Gunnar Boman.

Även KustCamp i Gamleby tappade många gästnätter förra sommaren. Men av en helt annan anledning.

- Redan måndagen efter det att Makassar Highway hade gått på grund (gick på grund på söndagen) och släppte ut en massa olja utanför Flatvarp, försvann hälften av våra bokningar i våra båda anläggningar, i Gamleby och Valdemarsvik, säger Michael Carlsson, vd för KustCamp.

Han menar att det var ett VMA (Viktigt Meddelande till Allmänheten) som gjorde att campinggästerna valde en annan plats att övernatta på.

-  Vi fick många telefonsamtal om det gick att bada hos oss. Vi tappade 250 000 kronor i på bara en vecka. Det är ingenting man tar hem i december.

Han fick också flera avbokningar av tyska gäster som hade hört att det brann så mycket i Sverige.

-  Det är många korta beslut, som avgör om det blir en bra campingsommar i vår bransch. Framförallt för oss där hälften av platserna inte går att boka i förväg, säger Michael Carlsson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt