Annons:

Arrangören efter olyckan:

En otäck olycka inträffade på Virserums marknad under lördagen. Bilden är från 2018 års marknad. Vilken typ av karusell flickan skadades i är ännu inte känt. Foto: Jakob Karlsson/Arkiv

Arrangören efter olyckan: "Ser ingen anledning att bryta med tivolit"

En flicka i tioårsåldern föll ur en karusell och skadade sig under Virserums marknad. Flickan fördes till sjukhus och uppgavs vara allvarligt skadad. På söndagen meddelade Region Kalmar län att hennes skador är lindriga.
– Det känns jätteskönt om hon är lindrigt skadad, säger Janne Sjösten, från marknadens arrangörsgrupp.

Annons:

Det var på lördagskvällen som en flicka i tioårsåldern föll ur en åkattraktion på Virserums marknad. Enligt polisen uppmärksammade den person som styrde attraktionen att flickan höll på att falla ur och stoppade den. Men flickan hann falla ur karusellen innan attraktionen helt hade stannat.

Hon blev förd med ambulans till sjukhus och hennes skador bedömdes vara allvarliga. I en bulletin från Region Kalmar län på söndagen uppges att flickan är lindrigt skadad, men inlagd på vårdavdelning.

– Är det så att hon är lindrigt skadad så känns det jätteskönt i sådana fall. Jag såg inte själv vad som hände, utan det var en kollega som ringde mig och berättade att det hade hänt en olycka. Jag vet inga detaljer, säger Janne Sjösten, från arrangörsgruppen bakom marknaden.

Vad tänker du om att det händer?

– Det är jättetråkigt att det sker. Från samhällsföreningens sida har vi ett stort förtroende för det här tivolit och de är trevliga att ha att göra med. De har varit väldigt professionella i kontakterna med oss och skickar in sina besiktningsprotokoll inför marknaden. Nu får utredningen visa vad som var skälet till olyckan.

"Svårt att avstå"

Det här var andra året man samarbetade med just det här tivolit. 2006, då med en annan tivolipartner, inträffade dubbla olyckor på Virserums marknad.

– Sedan dess har det inte skett något som vi har kännedom om. Inga incidenter alls, säger Sjösten.

Kan det bli aktuellt att avstå från karuseller i framtiden efter att något sådant här sker?

– Det är svårt att avstå från tivoli så länge andra marknader har det. Det man kan göra är att sätta press på tivolit som man samarbetar med, så man är säker på att de har en fungerande verksamhet. Men jag vet inte skälet till olyckan.

Kontrakt ett år till

Virserums marknad har kontrakt med tivoliföretaget ytterligare ett år.

– Kontraktet löper över ett år till och vi ser ingen anledning att bryta det nu, men vi avvaktar vad utredningen säger precis som alla andra.

Hur kan det påverka marknaden med en olycka?

– Det är inte bra. Det blev lite av ett antiklimax när man fick höra det här, men jag tycker ändå att med facit i hand, om hon är lindrigt skadad, att det enormt positiva gensvar vi fått av knallare och besökare överväger. 

Har du haft kontakt med företaget?

– Jag har precis pratat med dem, de säger också att vi får höra vad polisens tekniker säger, de var och besiktade åkattraktionen i natt. Det är förstås en lättnad om flickan är lindrigt skadad. Det finns alltid en oro för att det ska bli väldigt allvarligt.

Vi har sökt tivoliföretaget utan resultat på söndagsförmiddagen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt