Annons:

Så blir vädret i veckan – en del regn väntas

En del regn väntas under den här veckan i norra länet. Foto: Jakob Karlsson

Så blir vädret i veckan – en del regn väntas

Supervärmen är borta. Nu väntar mer ostadigt väder i norra länet.

Annons:

I dag väntas Vimmerby få en ganska klar dag med temperaturer uppemot 22 grader som mest. Tisdagen väntas en del regn falla, onsdagen påminner om måndagen och på torsdag väntas det lite regn, enligt SMHI. 

Det fortsätter sedan på fredagen, innan det väntas bli något varmare igen på lördag, med temperaturer uppemot 24 grader. Dock ska det vara molnigt. 

Söndag verkar bli väldigt regntung och 13,4 millimeter väntas komma, enligt SMHI.

Vädret i Västervik påminner om det i Vimmerby. Tisdag, torsdag, fredag och söndag väntas det regn, även om det blir i mindre omfattning än i Vimmerby. Temperaturen väntas som högst bli 21 grader (onsdag och söndag) förutom i dag då det kan bli uppemot 23 grader.

Snarlikt i Hultsfred

Även i Hultsfred väntas snarlikt väder. Onsdag ser ut att bli den soligaste dagen med temperaturer uppemot 22 grader. På lördag kan det bli 24 grader, men med mycket mörka moln.

På söndag väntas 13,2 millimeter regn.

"Veckan fortsätter sedan med ganska ostadigt väder för hela landet. Dagtid, i mån av sol, runt 20 grader. Mot helgen pekar prognosen på att ett mer omfattande lågtryck kommer in från sydväst med moln, regn och kanske även blåst", skriver SMHI själva om prognosen.

Solen går också upp allt senare – och ned allt tidigare. I dag gick solen upp runt 05.00 i alla tre kommuner och väntas gå ned runt 21.05. 

Redan på söndag handlar det om en skillnad på knappt en halvtimme totalt sett.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt