Annons:

Han lämnar Socialisterna med omedelbar verkan

Peter Iselau (Socialisterna Välfärdspartiet) har lämnat in en begäran om att få lämna sitt uppdrag som ersättare i kommunstyrelsen. Men bakgrunden är större än så. Han lämnar även partiet.

Annons:

Peter har varit aktiv i Socialisterna Välfärdspartiet i flera år. Han har fram till i går haft en plats som ersättare i kommunstyrelsen. Men nu lämnar han partiet.

Enligt Peter är det en höger vänster spricka i partiet.

-  Jag tycker det blev fel fokus på den budgeten som kommunfullmäktige tog i juni. Vänsterpartiet och Liberalerna har lierat sig med den styrande minoriteten i kommunen. Jag hade sett att Socialisterna gått åt höger och stöttat moderaterna i det beslutet.

Han tror att det finns en dold dagordning där Vänsterpartiet och Liberalerna gjort upp med minoritetsstyret om en skattehöjning inom kort.

- Det kommer för att kunna täcka alla kostnader i kommunen.

Ett annat skäl till att han lämnar är att Socialisterna har gjort ett så stort nummer om att spara på de politiska arvodena.

- Jag tycker inte att man ska spara på alla arvoden. Det måste finnas möjlighet för människor som vill engagera sig politiskt att få små arvoden. Jag håller med om att de höga politiska arvodena går att minska men att även spara på de små arvodena anser jag inte man ska göra.

Du var engagerad i socialdemokraterna tidigare, men gick ur det partiet. Nu gör du det en gång till. Hur ser du på det?

- Jag möter samma problem i socialisterna som i socialdemokraterna. Jag vill se en förändring och vill framåt, inte stå och stampa på en och samma plats, säger Peter Iselau.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt