Annons:

De här åtgärderna har kommunen gjort på Lindögården

Västerviks kommun går nu ut med vilka åtgärder de gjort på det särskilda boendet Lindögården, sedan de tog över driften, efter den privata entreprenören Polstjärnan AB. Uppgifterna är hämtade från kommunens hemsida och DVV återkommer med en intervju med ansvariga i kommunen.

Annons:

Sedan äldreboendet Lindögården i södra Västerviks privata ägare Polstjärnan AB gick i konkurs i våras har Västerviks kommun jobbat med att ta över driften på boendet. Efter övergången, som skedde 1 juli 2019, har brister i delar av verksamheten uppmärksammats och kommunen har nu lex Sarah-anmält två olika händelser som ska utredas. I båda fallen rör det sig om anhöriga som på olika sätt har larmat om missförhållanden. Vi har också tittat på de avvikelserapporter som gjorts av den egna personalen och har redan nu inlett flera viktiga åtgärder.

Genomförda åtgärder

  • Informationsmöten med anhöriga och personal.
  • Genomgång av tidigare avvikelserapporter.
  • Vi har anställt en extra kock att frigöra tid för annan personal att arbeta med omvårdnad.
  • Vi har anställt en extra vårdpersonal för att avlasta kvällspersonal.
  • Vi har påbörjat en översyn av hela verksamheten för att öka kvaliteten.
  • Två allvarliga händelser har lex Sarah-anmälts, vilket innebär att händelserna genomgår fördjupade utredningar vars resultat också kan användas i förbättringsarbetet.

En ny chef ska tillsättas och förbättringsarbetet kommer att följas upp och kommuniceras till boende och anhöriga efter hand.

- Vi vill påpeka att de anmälda missförhållandena inte är representativa för Lindögårdens verksamhet i stort. De åtgärder som nu görs hoppas vi blir en bra nystart för både personal och boende. Det är vår målsättning att fortsätta förbättra verksamheten så att alla ska kunna känna sig trygga och säkra på våra äldreboenden, säger Vivi-Ann Blomqvist, tillförordnad socialchef på Västerviks kommun.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt