Annons:

Funnits oro för höghus – så motiverar Länsförsäkringar byggnationen

Länsförsäkringar har ambitionen att bygga en ny fastighet i korsningen Kvarngatan – Rådhusgatan i centrala Västervik. I ett yttrande till Västerviks kommun och länsstyrelsen i Kalmar län beskriver Anna Blom, vd för Länsförsäkringar Kalmar län, varför de har den ambitionen.

Annons:

Huvudsyftet med byggnationen är att Länsförsäkringar vill skapa skräddarsydda lokaler för sina kundmöten och medarbetare, både nu och i framtiden.

- I den planerade nybyggnationen lägger vi stor vikt vid att bidra till samhällsnyttan, tillväxt och hållbar samhällsutveckling, skriver Anna Blom, i yttrandet.

Fastigheten beräknas bli nio våningar hög ovan mark och kommer att omfatta kontor, hyresrätter och ett café.

- På detta sätt bidrar vi till ökad trygghet, nya arbetsplatser i stadskärnan, nya centrala hyresrätter samt tillgång till handel och service, skriver Anna Blom.

Anna Blom menar att det som är bra för Västervik är bra för Länsförsäkringar

- Idag består tomten av en parkeringsplats som är inhägnat av träplank. Tomten är på en begränsad yta vilket medför att fastighetens volym får anpassas på höjden istället för bredden.

Skapar trygghet

Anna Blom skriver att Länsförsäkringar kan bidra med att öka tryggheten i Västervik genom att det nio våningar höga huset, med 24 hyresrätter som byggs.

- Vårt nya hus, där kontor, bostäder och café ryms i samma fastighet, ska fungera som en upplyst och befolkad zon. Effekten blir än mer angelägen då kvarteret Lejonet ligger i anslutning till närliggande ungdoms – och kulturhuset Mejeriet vid Olof Palmes park.

Till slut skriver Anna Blom att Länsförsäkringar är övertygade om att de tillsammans med samtliga parter i processen kan identifiera vägar fram till en färdig fastighet som harmoniserar med Västerviks kulturvärden och har tillräckligt med ytor för att tillföra genuin samhällsnytta ur flera olika aspekter.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt