Annons:

BYN HAR VARIT UTAN TELEFONI I EN VECKA

Många personer och företag i Dalhem har varit utan telefoni i en vecka. Telia letar efter mastklättrare som kan åtgärda felet.

BYN HAR VARIT UTAN TELEFONI I EN VECKA

Ett åsknedslag i närheten av Dalhem, slog ut elen till masten och elektronoken till telefonin. Nu har flera privatpersoner och företag på orten varit utan telefoni i en vecka och problemet kvarstår då felet i masten sitter högt upp i masten.

Annons:

- Som privatperson drabbas man inte lika hårt som företagare, säger Anders Olofsson, som driver företaget Bil & VVS Service, i Dalhem.

Telefonin slutade fungera för en vecka sedan, när ett åsknedslag slog ut elen till masten som sköter telefonin i området.

- Vi är 360 hushåll i församlingen och 20 företag. Många av oss har inte haft någon telefoni på en vecka.

"Ändå helt orimligt"

Det är Telia som ansvarar för att reparera masten och de säger att elen är fixad till masten. Materialet som ska bytas ut i masten har levererats, men det som är anledningen till dröjsmålet är att felet sitter högt upp i masten. Det finns inte tillräckligt med mastklättrare som kan åta sig jobbet i masten i Dalhem.

- Det är ändå helt orimligt att vi ska vara längst ned på listan, det har nu tagit en vecka sedan telefonen, internet och tv:n försvann. Katastrof kan man säga om framtidens nät, säger Anders Olofsson.

Han berättar att han fått många påstötningar under tiden som han varit ute och jobbat.

- Jag möter kunder som är irriterade på mig varför jag inte svarar i min telefon, när de ringer.

Han säger att det gamla kopparnätet slogs ut någon gång vart tionde år.

- Nu har vi varit utan telefoni i en vecka, tidigare i år var vi också utan telefoni under en längre period, säger Anders Olofsson.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt