Annons:

Det börjar bli för trångt på Hornslandet

Två ansökningar om att bygga var sitt enbostadshus på Hornslandet 1:6, har kommit in till Miljö-och byggnadsnämnden, som i båda fallen inte beviljar förhandsbesked att få uppföra husen.

Annons:

Det börjar bli trångt på Hornslandet i Västervik. Så trångt att det nu krävs åtgärder innan det går att bevilja fler förhandsbesked för uppförande av hus i området.

- Vi föreslår att en detaljplan upprättas över området, då det börjar bli trångt, säger Carolina Stalebrant, verksamhetschef för miljö-och byggnadskontoret.

Lars Kåremur som är kommunekolog, har tillsammans med bygglovshandläggare besökt det aktuella området.

- Eftersom området redan idag är så pass exploaterat bedömer jag att ytterligare exploatering inte kan komma till stånd utan en detaljplan tas fram, skriver han.

Vid besöket påträffades hällmarkstallskog med potentiellt höga, eller mycket höga naturvärden. Det noterades även signalarter som tallticka och blåmossa samt spår av spillkråka.

- Området är relativt exploaterat i dag. Att på det här sättet stegvis exploatera ett område utan mer styrning än fastighetsägarnas exploateringsvilja är besvärligt då det på sikt är ett hot mot förekommande naturvärden, skriver Lars Kåremyr.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt