Annons:

EXTRA: ARBETSFÖRMEDLINGEN I HULTSFRED LÄGGS NER

För bara drygt ett år sedan invigde kommunalrådet Lars Rosander och Arbetsförmedlingens chef i norra Kalmar län, Lars Borgemo, Arbetsförmedlingens nya lokaler i Hultsfred - då renoverade för 20 miljoner kronor. I dag kom beskedet att kontoret i Hultsfred läggs ner. Foto: Ossian Mathiasson

EXTRA: ARBETSFÖRMEDLINGEN I HULTSFRED LÄGGS NER

Arbetsförmedlingen i Hultsfreds kommer att stängas och ingen personal blir kvar. Det oväntade beskedet gavs i dag.

Annons:

I mars 2016 fattade Arbetsförmedlingen det formella beslutet att utöka sin närvaro i Hultsfred med 10-15 tjänster.

I slutet av juni i fjol flyttade man sedan in i bibliotekets förra lokaler, som man då hade renoverat för 20 miljoner kronor.

I dag, mindre än ett och ett halvt år senare, kommer beskedet att Arbetsförmedlingens kontor i Hultsfred, som även hanterar Vimmerby kommun, ska stängas – trots att det bara är några månader sedan man släppte nyheten att Hultsfredskontoret skulle bli kvar.

"Inget öppet kundtorg"

Det är Vimmerby Tidning som i kväll skriver om nyheten, och att ingen personal i fortsättningen kommer vara placerad i Hultsfred

– Det blir ett kontor de anställda reser till. Kontoret kommer nyttjas för viss form av verksamhet, men det blir inget öppet kundtorg utan bara bokade möten. Hur många dagar i veckan personal kommer åka dit styrs av behovet, säger Lars Borgemo, chef för arbetssökandespåret, till Vimmerby Tidning.

Enligt Borgemo kommer samtliga anställda erbjudas jobb på annat kontor, då de öppna kontoren i Västervik, Oskarshamn och Kalmar kommer vara kvar.

"Kan erbjuda bättre service" 

Till tidningen säger Borgemo också att han inte anser att nedläggningen av Hultsfredskontroet inte kommer försämra servicen.

– Tvärt om kan vi erbjuda bättre service. Vi har kundtjänst i dag som hanterar mycket frågor, så man kan sitta hemma och få den hjälp man behöver. Ibland är man i behov av fysiskt möte och då kommer kontoret vara viktigt.

Till Vimmerby Tidning uppger kommunalrådet i Hultsfred, Lars Rosander (C), att Arbetsförmedlingen har några år kvar på hyreskontraktet och att det är konstruerat så att kommunen får full täckning för den investering man gjorde när Arbestförmedlingen flyttade in.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt