Annons:

NY LÄRARUTBILDNING TILL CAMPUS SMÅLAND – PLACERAS I VÄSTERVIK

Grundlärarutbildningen placeras på Campus Västervik. Foto: Arkivbild

NY LÄRARUTBILDNING TILL CAMPUS SMÅLAND – PLACERAS I VÄSTERVIK

Campus Småland kommer kunna erbjuda en helt ny lärarutbildning nästa år. Det handlar om grundlärarutbildningen med inriktning mot fritidshem. Platsen blir Campus i Västervik.

Annons:

Satsningen är en del av samarbetet mellan Campus Småland och Linköpings universitet. 

– Vi är mycket glada över det här samarbetet. För oss är det viktigt att högre utbildning kan vara tillgänglig i orter som behöver mer kompetens, i det här fallet till skola och fritidshem, säger Helene Elvstrand, programansvarig vid Linköpings universitet, i ett pressmeddelande. 

Utbildningen påbörjas nästa höst. Campus Småland är ett samarbete mellan Hultsfred, Vimmerby och Västervik. 

– Det här arbetet är avgörande för utvecklingen i våra kommuner. Här finns ett stort behov av bland annat lärare, så de som läser Grundlärarprogrammet på Campus Västervik kan gå direkt ut i arbete när de är klara, säger Jerry Engström, projektledare för Campus i Småland 2030 och campuschef på Campus Västervik. 

Fakta

Fakta: Studier på lokalt campus 

Att studera på ett lokalt campus innebär att studenterna inte behöver flytta till universitetsstaden. De tillhör en studentgrupp och går på föreläsningar i lokaler på campus men föreläsaren är vanligtvis inte på plats. I stället finns den som håller i lektionen med på videolänk i realtid. 

Källa: Campus Småland

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt