Annons:

Området vid Överumsån i Överum ska utvecklas för 560 000 kronor

Västerviks kommun har fått 560 000 kronor i LONA-bidrag från Naturvårdsverket som ska gå till ett utvecklingsprojekt runt omkring Överums ån i Överum.

Annons:

Idén om utvecklingen av området har sitt ursprung ur BID-projektet Överum, ett arbete som drivits av Västerviks kommun ihop med Västervik Framåt.

- Det är glädjande att ett initiativ som engagerar många i Överum nu får möjligheter att utvecklas ytterligare, säger Per Sjöstrand som driver BID-projektet.

Arbetet med att förbättra tillgängligheten i området kom på initiativ från boende på orten för ett år sedan. Området har höga naturvärden och höga värden för Överumsbornas friluftsliv.

Efter att Västerviks kommun sökt pengar och fått det till projektet kommer man att ta fram en skötselplan, iordningställa strövstigar och anlägga sittplatser längs med Överumsån. Återställa odlingslotter och ta fram utbildningsmaterial med anknytning till Överumsån.

Projekt Överumsån är ett samarbetsprojekt mellan Västerviks kommun, Överums Koloniträdgårdsförening, CNH Industrial Sweden AB, naturum Västervik och Tjust Fågelklubb. Projektet ska vara genomfört till den 31 december 2022.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt