Annons:

Ytterligare ett bevis för att skolan i kommunen är på rätt väg

Magnus Bengtssom barn-och utbildningschef i Västerviks kommun.

Ytterligare ett bevis för att skolan i kommunen är på rätt väg

Skolinspektionen har granskat fyra grundskolor och två gymnasieområden i Västerviks kommun. När svaret släpptes visade det att skolorna som granskades endast hade ett utvecklingsområde tillsammans.

- Det är jätteroligt, det visar verkligen att vi är på rätt väg, säger Magnus Bengtsson, barn-och utbildningschef i Västerviks kommun.

 

  

Annons:

Skolinspektionen gör regelbundna granskningar av skolornas och huvudmännens kvalitetsarbete. I Västerviks kommun valdes Ankarsums högstadium och Ellen Keyskolans högstadium ut samt F-6 skolorna i Överum och Loftahammar. Även två gymnasieområden valdes ut för granskning 1 och 3.

Nu har rapporten kommit om hur Skolinspektionen ser på hur skolan utvecklas och vilka utmaningar som kommunen måste jobba hårdare med.

- Tidigare år har vi haft flera utvecklingsområden att jobba med, men i år har vi bara ett område Skolinspektionen anser att vi behöver bli bättre på, säger Magnus Bengtsson.

Vilket område är det?

- Det är i gymnasieskolan och det handlar om våra analysera djupare runt studieresultaten för respektive program. Vi var medvetna om det innan Skolinspektionen kom med sin rapport så vi hade redan påbörjat ett åtgärdsprogram med anledning av det, säger Magnus Bengtsson.

Ett av flera positiva resultat

Den här rapporten är inte den enda positiva rapporten som kommer om skolan. Under hösten har flera olika mätningar gjorts angående elevernas studieresultat som visar att skolorna i Västervik blir bättre och bättre.

-  Det är väldigt roligt att även den här rapporten visar att vår personal jobbar väldigt bra ute i verksamheterna. Vi är på rätt väg, säger Magnus Bengtsson.

Han anser att Skolinspektionens genomlysande av hela organisationen är bra.

- Det bekräftar det arbete vi har inlett, säger han.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt