Annons:

Överklagar parkeringsförbud på Kristinebergsgatan

En man överklagar kommunens beslut om parkeringsförbud på delar av Kristinebergsgatan i Västervik.

Överklagar parkeringsförbud på Kristinebergsgatan

En privatperson har överklagat Västerviks kommuns beslut om att införa parkeringsförbud på delar av Kristinebergsgatan i Västervik.



Kommunens beslut har föregåtts av klagomål från fastighetsägare som har problem med felparkerade bilar.


  

Annons:

Mannen som har överklagat Västerviks kommuns beslut till Förvaltningsrätten i Linköping, anser att det ska gälla fri parkering på Kristinebergsgatan. I sin överklagan skriver mannen att det varit fri parkering sedan gatan byggdes. Han menar att det finns flera andra gator i Västervik som är betydligt smalare är Kristinebergsgatan som inte har parkeringsförbud och att konsekvensen av beslutet blir att kommunen gynnar privata markägare med parkeringsintäkter.

Christer Ramström, är trafikingenjör på Västerviks kommun. Han svarar så här på kritiken och det överklagande som lämnats in till Förvaltningsrätten.

- Vi har fått önskemål av Västervik Miljö & Energi AB om att hålla gatan fri från bilar, då det är svårt för dem att snöröja samt att sophämtningen på gatan är svår när bilarna står i vägen, säger han.

Flera fastighetsägare har också klagat på att parkerade bilar står i vägen för in-och utfarten till fastigheterna.

- De har svårt att köra in bilarna på fastigheterna och har klagat till kommunen och vill att det ska vara förbjudet att parkera på Kristinebergsgatan. Nu får vi se var Förvaltningsrätten säger om kommunens beslut, säger Christer Ramström.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt