Annons:

Nio viltolyckor under julhelgen

Viltolyckorna tar inte paus för att det är julhelg.

Nio viltolyckor under julhelgen

Viltolyckorna tar inte paus för att det är julhelg. I Västerviks kommun har det inträffat nio trafikolyckor under julhelgen med vilt inblandat.

Annons:

Rådjur fortsätter vara det vilt som oftast är inblandat i viltolyckor i Västerviks kommun. Under julhelgen inträffade nio viltolyckor, där rådjur var inblandade i fyra olyckor. Vildsvin var inblandat i tre olyckor medan kronhjort och dovhjort var inbladat i en viltolycka var.

Många viltolyckor inträffar på E22 runt Gladhammar och där kommer det att sättas upp viltstängsel både söder och norr om orten när den nya dragningen av E 22 är klar. Men enligt Trafikverkets plan dröjer det innan hela sträckan har fått viltstängsel. Kommer det inte in några överklagande om Trafikverkets planer på att ändra dragningen mellan Gunnebo och Gladhammar ska den nya sträckningen vara färdig år 2027 och då kommer viltstängsel att sättas upp.

Den södergående sträckningen fram till Gladhammar på E 22 kommer att vara färdig några år tidigare och där kommer det också att sättas upp viltstängsel.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt