Annons:

TVÅ UNGA MÄN FRÅN SMÅLAND OMKOM I FLYGKRASCHEN

Hela 17 svenskar kan ha omkommit i en flygkrasch. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

TVÅ UNGA MÄN FRÅN SMÅLAND OMKOM I FLYGKRASCHEN

Ett flyg från Iran till Ukraina kraschade strax efter starten på onsdagsmorgonen. Enligt uppgifter till Aftonbladet kan hela 17 svenskar ha varit ombord. Två av dem ska ha varit unga män från Småland, uppger TT.

Annons:

Flygkraschen skedde strax utanför flygplatsen Imam Khomeini International i utkanterna av huvudstaden Teheran. Planet, ett Boeing 737-800, skulle ha lyft tidigt på onsdagsmorgonen och var på väg till Ukrainas huvudstad Kiev. 

Enligt statliga medier i Iran ska ett tekniskt fel ha orsakat kraschen.

176 personer fanns ombord på flygplanet – och samtliga dog. 

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska 17 av dem ha varit svenskar. Tidigare uppgifter handlade om ett tiotal svenskar. Två ensamkommande unga män, bosatta i Småland, fanns ombord på planet.

– Vi utgår dessvärre från att det kommer röra sig om ett flertal avlidna svenskar, säger Diana Qudhaib på UD:s pressjour till Aftonbladet.

Linde beklagar

Svenska utrikesdepartementet arbetar nu utifrån att svenska medborgare omkommit i kraschen.

– Vi arbetar nu intensivt för att få klarhet i antalet omkomna svenskar. Detta gör vi på plats i Iran genom vår ambassad, och på UD i Stockholm. Vi uppmanar oroliga anhöriga att ringa UD på 08-405 92 00. Och vi uppmanar även svenskar på plats i Iran att ta kontakt med sina anhöriga, säger Diana Qudhaib.

Utrikesminister Ann Linde (S) skriver på Twitter att hon "med stor sorg" mottagit beskedet om flygolyckan.

”Svenskar fanns ombord och har förolyckats. Mina varmaste kondoleanser till de anhöriga. Det är en tragedi för de drabbade, deras familjer och vänner. UD:s krisorganisation är igångsatt”, skriver hon.

82 av passagerarna ska ha varit iranier och 63 kanadensare. Anhöriga till drabbade svenskar togs om hand av svenska myndigheter på Arlanda på onsdagen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt