Annons:

Konstförening vill samarbete med Street Art Festival

OLLIO målade två väggar förra året under Street Art Festival.

Konstförening vill samarbete med Street Art Festival

Tjustbygdens konstförening vill samarbeta med BANK! Street Art Festival under 2020, då det planeras för ytterligare en satsning på gatukonst i den norra kommundelen. Man har också en av konstnärerna från 2019 på sin önskelista.

Annons:

BANK! Street Art Festival blev en enorm succé för Västervik sommaren 2019. Nu har kommunen beslutat att projektet ska fortsätta med stöd av Tjustbygdens Sparbank i den norra kommundelen, Gamleby, Överum och Loftahammar.

Konstfesten genomfördes i augusti och september 2019 och planerna är att det även i år ska genomföras under samma period. Då vill Tjustbygdens Konstförening vara med.

- I samband med BANK! Street Art Festival har vi fått ihop tio av landets ledande designer av screentryck. Vi har också erbjudits möjligheten att ställa ut och sälja dessa affischer, säger Björn Gunnarsson, ordförande i Tjustbygdens Konstförening.

Totalt rör det sig om 40 olika motiv som kommer att ställas ut.

Föreslår konstnär

En av de konstnärer som målade två väggar i Västervik, bör komma till norra kommundelen i år, anser Björn Gunnarsson.

- Det är Jonathan Ollio Josefsson. Vi har haft honom som föreläsare för några år sedan. Då visste ingen vad graffitikonst var för någonting, men ansåg nog att mest var klotter. Nu är han erkänd för sina graffitimålningar, säger Björn.

Om projektledaren för BANK! Street Art Festival anser att Ollio ska medverka i år igen hoppas Björn Gunnarsson att konstnären kan göra ytterligare en föreläsning i Gamleby för att berätta om sin konst.

- Får jag bara klartecken av projektledaren ska jag se till att Ollio föreläser i Gamleby en gång till, säger Björn Gunnarsson.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt